Duurzaamheid

Duurzaamheid binnen onze bakkerij

In deze tijd, waarin we steeds meer zien wat voor impact onze acties hebben op het milieu, vinden wij het superbelangrijk om groene praktijken te omarmen. Bij onze bakkerij nemen we die verantwoordelijkheid serieus en zetten we ons in voor een toekomst die wat meer eco-friendly is. Hier zijn een paar stappen die we hebben gemaakt om duurzaamheid een vaste plek te geven in onze bakkerij.

 

Zonnepanelen

 We zijn volop bezig om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, en zonnepanelen zijn een groot deel van onze aanpak. Niet alleen zijn ze een stap in de richting van een groenere toekomst, maar ze helpen ook flink om onze impact op het milieu te verminderen.

 

Onze bakkerij

 Bij de bouw van ons bedrijfspand hebben we niet alleen gedacht aan praktisch en mooi zijn, maar ook aan onze verantwoordelijkheid voor het milieu. Daarom hebben we bewust gekozen voor duurzame bouwmaterialen, die niet alleen de levensduur van ons pand verlengen, maar ook bijdragen aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk zoals:

Glas

We zijn voor hoge kwaliteit, duurzaam glas gegaan. Door te kiezen voor glas dat van hoge kwaliteit is besparen we flink wat energie.

FSC gecertificeerd hout

Onze bouwmaterialen komen uit bossen die duurzaam worden beheerd en dat laten we ook zien met ons FSC-gecertificeerde hout. Op die manier dragen we ons steentje bij aan het behoud van bossen en biodiversiteit.

Wit gekleurde dakbedekking met een dikke isolatielaag

Onze keuze voor een wit dak met flinke isolatie is een slimme move om energie te besparen. Zo houden we het lekker warm binnen in de winter en lekker koel in de zomer, zonder dat onze energierekening door het dak gaat.

 Verlichting

We zijn all-in gegaan op energiezuinige LED-lampen en slimme sensoren die aangaan wanneer er mensen in de buurt zijn. Zo besparen we energie zonder dat we inleveren op comfort of veiligheid.

Energie en warmte terugwinning door ons CO2 systeem

We zijn altijd op zoek naar manieren om energie-efficiënter te worden, vooral met onze koel- en vriesapparatuur. Met geavanceerde CO2-systemen kunnen we restwarmte benutten, wat goed is voor ons bedrijf én voor de aarde.

C02- Systeem voor warmte terugwinning

Onze koeling en vriezers zijn uitgerust met een innovatief systeem dat niet alleen zorgt voor topkoeling, maar ook restwarmte hergebruikt. Daarmee kunnen we water verwarmen, ons pand op temperatuur houden en zelfs onze rijskasten opwarmen. Duurzaam én slim!

Verwarming van water

We gebruiken de warmte die we terugkrijgen uit ons koel- en vriessysteem om water op te warmen voor allerlei dingen binnen ons bedrijf. Daardoor zijn we minder afhankelijk van externe energie om ons water op te warmen.

 Controle van omgevingstemperatuur

Niet alleen gebruiken we die teruggewonnen warmte om water te verwarmen, maar ook om de temperatuur in ons pand op peil te houden. Dat betekent dat we minder behoefte hebben aan een apart verwarmingssysteem, wat resulteert in lagere energiekosten en minder uitstoot van broeikasgassen.

Verwarming van onze rijskasten

Een ander pluspunt van ons warmteterugwinningssysteem is dat we onze rijskasten ermee kunnen opwarmen voor de productie. Dankzij die hergebruikte warmte kunnen we een constante en gecontroleerde temperatuur handhaven, wat essentieel is voor het rijzen van het deeg.

Met onze CO2-warmteterugwinningssystemen laten we zien dat we serieus zijn over energie besparen en de planeet een handje helpen. We zijn vastberaden om deze strategie door te zetten en blijven op zoek naar nieuwe manieren om ons te verbeteren.

Personeel met afstand tot de arbeidsmarkt 

Wij vinden het heel belangrijk om iedereen een eerlijke kans te geven op de werkvloer, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit zijn mensen die door allerlei redenen, zoals een beperking, langdurige werkloosheid of weinig opleiding, moeilijk een baan kunnen vinden. Het aannemen van deze groep mensen is niet alleen goed voor hen, maar ook voor ons en de maatschappij.

 Samenwerking met Pater Poels en de Voedselbank

Bij het streven naar duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben we een manier gevonden om niet alleen voedselverspilling te verminderen, maar ook mensen in nood te helpen. Door overgebleven brood te doneren aan organisaties zoals Pater Poels en de Voedselbank.

 

Elke dag produceren we vers brood van de hoogste kwaliteit voor onze klanten. Helaas blijft er soms brood over aan het einde van de dag. In plaats van dit brood weg te gooien, hebben we ervoor gekozen om het te doneren aan lokale organisaties die zich inzetten voor het verminderen van voedselverspilling en het helpen van mensen in nood.

 

Door samen te werken met Pater Poels en de Voedselbank kunnen we direct bijdragen aan de ondersteuning van mensen in onze lokale gemeenschap die te maken hebben met voedselonzekerheid. Onze donaties voorzien deze mensen van voedzaam brood, waardoor ze een gezonde maaltijd op tafel kunnen zetten voor henzelf en hun gezin.

Sponsoring en lokale betrokkenheid

Bij onze bakkerij geloven we sterk in de kracht van gemeenschap en betrokkenheid. Daarom hebben we ervoor gekozen om lokale sportverenigingen en maatschappelijke initiatieven te sponsoren als onderdeel van onze toewijding aan het ondersteunen van de gemeenschap waarin we opereren.

Sportverenigingen

Sportverenigingen vormen het hart van onze lokale gemeenschap en bieden niet alleen een plek voor sport en recreatie, maar ook voor sociale verbinding en persoonlijke ontwikkeling. Door lokale sportverenigingen te sponsoren, dragen we bij aan de groei en bloei van deze belangrijke instellingen en bieden we kansen voor jongeren en volwassenen om actief en gezond te blijven.

Maatschappelijke betrokkenheid

Naast sponsoring van sportverenigingen zetten we ons ook in voor maatschappelijke initiatieven die een positieve impact hebben op onze gemeenschap. Of het nu gaat om het ondersteunen van lokale goede doelen, het organiseren van evenementen voor het welzijn van de gemeenschap of het bieden van stageplaatsen voor jongeren, we streven ernaar om actief bij te dragen aan het verbeteren van de levens van de mensen om ons heen.

Door sponsoring van lokale sportverenigingen en maatschappelijke initiatieven tonen we onze betrokkenheid bij de gemeenschap en dragen we bij aan een gezondere, gelukkigere en meer veerkrachtige samenleving voor iedereen. We zijn trots om deel uit te maken van deze gemeenschap en zullen blijven streven naar manieren om deze te ondersteunen en te versterken.

0 WooCommerce Floating Cart

Geen producten in de winkelmand